Penthion Studio en Newz Marketing & Media uit Assen gaan hun krachten bundelen. 

De studio activiteiten van Penthion, waaronder grafische vormgeving, webdesign en app ontwikkeling, leveren van drukwerk, social media campagnes en de lokale nieuwssites Assen.com en Drenthe.com vallen,  lopen al een aantal jaren parallel aan de activiteiten van Newz Marketing & Media.  

Jan-Peter Tjepkema is eigenaar van Penthion en vertelt: “afgelopen voorjaar kwamen we met elkaar in gesprek en ik was vanaf het eerste moment enthousiast. Newz heeft een grote kennis van online marketing en is op dat gebied lokaal een belangrijke speler met klanten in zowel het MKB als overheid. Daarnaast zijn zij uitgever van Dit is Assen en Noordbizz en ontwikkelen wij software voor uitgeverijen.”

Penthion heeft naast haar studio-activiteiten veel ervaring met content, workflowsystemen, database-publishing en is met klanten als Sanoma, NRC en het Financieel Dagblad een al ruim 22 jaar een bekende speler in de uitgeefwereld. 

Bij Newz Marketing & Media ligt de kracht vooral in online marketing voor bedrijven. Zij maken bedrijven zichtbaar bij hun doelgroep. Of dat nu in de vorm van een website is, een social media campagne of een bedrijfsvideo, bij Newz Marketing & Media maken ze het. Daarnaast zijn ze het bedrijf achter het online platform Dit is Assen, bijbehorende papieren uitgave en de uitgever van Noordbizz, het zakelijke platform van Drenthe. 

Joost Faber is mede-eigenaar en webdeveloper bij Newz en zal daar de dagelijkse leiding voor zijn rekening gaan nemen. “Ik verheug mij op de toekomst. Door beide bedrijven samen te voegen en onze krachten te bundelen, ontstaat er een nog sterker en professioneler bedrijf waarmee we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.’’