Gilsing lokale media uit Roermond publiceert sinds begin september haar uitgaven met het NEO Publishing Platform en het Redactie aanleverportaal van Penthion.

Afgelopen maart ondertekenden beide partijen de overeenkomsten voor NEO en in juni volgde het Redactieportaal. Door de implementatie van beide producten wordt het uitgeefproces van Gilsing lokale media geoptimaliseerd. Naast de algemene kwaliteitsverbetering van de uitgaven, kan Gilsing lokale media nu meer invloed uitoefenen op de uitstraling van haar bladen. 


NEO is een content beheersysteem, waarmee naar alle typen media (print, web, mobile en tablet) gepubliceerd kan worden en is bi-directioneel te integreren met o.a. Adobe Indesign. Een van de modules van NEO is NEO Planner. Deze module zorgt er voor dat advertenties automatisch geplaatst worden. 

Het redactionele aanleverportaal is een online portaal geschikt voor het aanleveren van redactionele content ten behoeve van publicatie in verschillende mediakanalen.

Gilsing lokale media  is een uitgever van 42 lokale weekbladen in de regio Midden Limburg. Met een oplage van ruim 67.000 exemplaren worden zo’n 175.000 lezers bereikt.