Rodi Media Midden Nederland BV (RMMN) , uitgever van de huis-aan-huis krant Almere DEZE WEEK en het business-to-business magazine Almere Zaken en Penthion Media Technologies hebben deze maand beide hun handtekening gezet onder vier samenwerkingscontracten.

Met het NEO Publishing Platform en de module AProfit haalt RMMN een product in huis waarmee ze alle orders voor alle mediakanalen binnen één systeem kunnen invoeren, beheren en factureren. NEO is de opvolger van het Doris32 Systeem waarmee RMMN al jaren naar tevredenheid werkt via Rodi Media BV. Nu maakt RMMN zelfstandig de stap naar NEO en behoudt daarmee een uiterst efficiënte werkwijze voor de print en online publicaties.

RMMN heeft ook gekozen voor NEO eSales, een CRM-tool die de Salesmedewerkers in staat stelt om online orders in te boeken en alle actuele gegevens van en over een adverteerder inzichtelijk te krijgen en bij te houden via tablet.

RMMN wilde eveneens een centraal aanleverportaal faciliteren voor haar adverteerders. De Ad|Portal van Penthion voorziet in de wensen van RMMN. Het aanleverportaal fungeert als een centrale poortwachter in het aanleverproces en aangeleverde materialen worden gecontroleerd en indien mogelijk gerepareerd. Middels een orderoverzicht hebben alle gebruikers van het portaal volledig inzicht in de status van het advertentiemateriaal en zorgt de Ad|Portal voor copy chasing; de klanten worden automatisch via e-mail geïnformeerd over naderende deadlines.

Ook levert Penthion de Ad4All Classified module. Met deze module kunnen rubrieksadvertenties via een webbrowser eenvoudig door de adverteerders zelf gegenereerd worden middels een selfservice-tool. De advertenties worden automatisch en kant-en-klaar voor publicatie aangeleverd aan RMMN.

De vierde overeenkomst betreft het City-Platform. Dit wordt een platform voor twee websites, te weten Almere DEZE WEEK en Almere Zaken. Het platform wordt voor nieuwsberichten geïntegreerd met de redactionele oplossing van NEO en naast de eigen redactie kunnen ondernemers een eigen profielpagina aanmaken op dit platform en zelf redactie aanleveren, evenementen aanmaken en vacatures plaatsen. Tevens zal er ook een App gerealiseerd worden. Penthion werkt hard aan de live-gang, welke gepland staat voor eind oktober van dit jaar.

Penthion zal naast de implementatie van haar eigen producten ook voor de migratie van de historische en lopende ordergegevens verzorgen.

Almere DEZE WEEK is een gratis huis en huis uitgave die elke woensdag in Almere-Stad, Almere Buiten, Almere Haven, Almere-Poort en Almere- Hout wordt verspreid. Almere DEZE WEEK heeft een oplage van ruim 90.000.

Almere Zaken is een business-to-business magazine voor ondernemers uit de regio van Almere. Het magazine heeft een oplage van 10.000 en verschijnt zes keer per jaar.